Info & comenzi: 0743-090.090  |  0720-444.999  | 0761-900.400 |  0771-424.993  | Luni - Vineri 9-17:30 |  Contact

Responsabilitate socială

 

Simpla existenţă a omului produce un impact asupra mediului înconjurător, dar şi a mediului social. Echipa Airsoft Cluj îşi doreşte să pună amprenta asupra societăţii în care trăieşte, dar şi să protejeze natura. O companie care se respectă trebuie să ţină cont de efectul pe care îl produce în mediul înconjurător lărgindu-şi aria şi spre domenii sociale şi educative.

 

SOCIAL

CERT Transilvania - Detașamentul de Intervenție la Dezastre

Suntem în colaborare cu voluntarii Asociaţiei CERT-Transilvania, suntem alături de ei participând activ la acţiunile umanitare pe care le organizează în timpul anului, acţiuni care se răsfrâng atât asupra mediului social cât şi asupra naturii.

În anul 2014 am luat parte ca sponsori la a VI-a ediţie a acţiunii umanitare organizate de CERT Transilvania, ediţie de Crăciun la care am contribuit cu drag, donând o parte din profit pentru susţinerea cauzei. Desigur nu am fi reuşit să facem acest lucru singuri, drept pentru care am apelat la clienţii noştri care ne-au sprijinit prin comenzile realizate pe site-ul magazinului Airsoft Cluj.

Din vânzările obţinute în luna noiembrie, până la jumătatea lunii decembrie 2014 am reuşit să donăm o sumă ce a reprezentat 20% din bugetul Campaniei Umanitare CERT Transilvania!
Cu această sumă s-au realizat 35 de pachete conținând: făina, mălai, paste, ulei, zahăr, fasole, mazăre, conserve de carne și pește, dar și pachete speciale pentru cei mici.

 

 Acţiunea umanitară face parte din amplul proiect “CERT-Transilvania – Pentru semeni “, care a debutat în anul 2009 şi prin care se demonstrează că Ardealul are suflet reuşind să ajungă la familii nevoiaşe şi izolate în: Baltă, Dodeşti, Dolesti, Mâţeşti, Pădurea, Păltinei, Raşca, Muntele Rece, Bogdăneşti, Dobrusu, Joseni, Suseni, Măguri, Ghermanesti, Iujdei, Oţeleşti, Vidreni, Măguri Racatau.

 

MEDIU

Bile biodegradabile marca Bioval BIO

Stocul nostru cuprinde o gamă variată de consumabile, însă bilele biodegradabile sunt singurele produse care sunt prietenoase cu natura.
Nu putem impune clienţilor noştri să comande doar bile biodegradabile, însă prezenţa permanentă în stocul nostru este importantă.

Bioval BIO sunt în conformitate cu standardele UE EN13432 referitoare la degradarea acestora în mediul natural. Bilele sunt folosite atât de pasionatii de airsoft cât şi de către forţele de ordine din America care le pun la dispoziţia soldaţilor în timpul trainingului.
Ingredientele folosite la realizarea acestor bile sunt alese pentru a induce degradarea acestora odată utilizate şi ajunse într-un mediu natural, acolo unde datorită condiţiilor de mediu apă, aer, aciditatea solului, temperatură, etc. bilele se degradează într-un ritm mult mai rapid, decât bilele obişnuite.

Bile biodegradabile Bioval

 

Sprijinim mediul înconjurător

În primăvara anului 2016 (2 aprilie) compania noastră a contribuit cu o sumă importantă la ediţia a lV-a a campaniei de împădurire, acţiune locală care s-a desfăşurat de această dată la Muntele Baişorii, Vârful Buscat! 

10.000 de puieţi de arbuşti, acoperind o suprafaţă de 2,2 ha, a reprezentat obiectivul celor 380 de voluntari şi membri CERT care au participat la această acţiune de mediu.
Actiunea face parte din proiectul mai amplu “CERT- sprjină mediul inconjurator” prin care CERT a propus să responsabilizăm comunitatea cu privire la importanţa ecologizării şi a revitalizării pădurii. 

 

Colectarea şi reciclarea acumulatorilor uzaţi

Acumulatorii utilizaţi în airsoft şi nu numai, conţin metale grele toxice ce reprezintă un pericol pentru mediu şi sănătate (NiCd, LiPo, cadmiu, nichel, litiu), astfel încât aceştia sunt clasificaţi drept deşeuri toxice.

Durata de viaţă a acestor acumulatori este limitată, ceea ce face ca la un interval de timp acumulatorii să devină deşeuri.

Conform legilor în vigoare, bateriile şi acumulatorii pot fi depozitaţi ca deşeuri periculoase la locul de vânzare. Prin urmare compania noastră colectează aceste deşeuri.
Stăm la dispoziţia clienţilor noştri cu informaţii despre colectarea acestor acumulatori.

Puteţi să predaţi voi acumulatorii la un centru de colectare din oraşul vostru sau îi puteţi aduce la sediul nostru.
Reciclare baterii

 

 

Colectarea şi reciclarea deşeurilor de hârtie

Am încheiat contract cu o companie care colectează şi reciclează deşeurile de hârtie, importate prin intermediul furnizorilor noştri, pentru a le introduce din nou în sistem.
Doar în prima parte a anului 2016 am predat spre reciclare echivalentul a 268 de topuri de hârtie sau 134.000 pagini A4!

Reciclarea hartiilor