Ce este airsoftul?

Airsoftul este un sport in care jucatorii simuleaza o lupta sau diferite scenarii militare, folosind tactici militare, haine de camuflaj si replici de arme. Replicile airsoft folosesc bile de 6 mm din material plastic ca munitie, avand o masa, de obicei, intre 0.20g si 0.43g. Armele airsoft sunt in sine niste replici destul de fidele in exterior ale armelor militare. Detinerea replicilor nu presupune nicio autorizare de la politie, fiind incadrate de lege ca jucarii.


Moduri de joc:
CQB, WOODLAND, URBAN.

  • CQB(Close Quarters Battle). Se joaca in interiorul cladirilor, cu replici a caror putere sa fie limitata, deoarece se joaca la distante mici.
  • Woodland necesita minim 20 participanti; se joaca in spatii deschise - paduri, munti, campuri, dealuri - cu aplicarea strategiilor militare.
  • Urban este un amestec de cqb cu woodland. Numar de participanti mare; se joaca in interiorul si exteriorul cladirilor.

Locatii:
In Romania, airsoftul se joaca pe terenuri izolate, virane, dezafectate, unde nu se plateste intrare si unde nu exista riscul ranirii persoanelor straine jocului.

Airsoftul seamana destul de mult cu paintball-ul. La primul proiectilele fiind mult mai mici decat la al doilea, zburand in general cu 100 m/s. 
Daca esti lovit cu o bila de airsoft, aceasta nu face altceva decat sa te piste(de la distanta mica 3-5m), dar daca te loveste in fata, poate avea urmari destul de serioase – ex. ochii, de aceea la airsoft nu poti juca fara ochelari
Daca vei nimeri un adversar in cap, nu este nicio problema, dar daca o faci in mod repetat, inseamna ca ai o problema si exista o posibilitate destul de mare sa fii exclus din club sau sa nu mai poti participa pe viitor la aceste jocuri.
Trebuie sa nu uitam ca desi simulam o lupta, este totusi un joc, si ca la sfarsitul partidei, se poate iesi la un suc.
Daca esti in spatele inamicului pe terenul de joc, nu vei trage in acesta, ci il vei soma sa lase arma, acesta intorcandu-se la baza.
Spre deosebire de paintball, unde se pot vedea urmele de vopsea, la airsoft se joaca pe onoare, cel impuscat trebuind sa strige “Mort !”.
Daca este nimerit si totusi continua, risca sa fie exclus de la joc.
In cazul in care esti “mort”, trebuie sa iti iei o vesta reflectorizanta si astfel nu risti sa fii impuscat, din nou, pe terenul de joc, sau poti sa ridici arma si sa te indrepti catre baza unde vei sta “mort” timp de 5 minute.

 

Citeste si Siguranta armelor(replicilor)